Site icon Центр Розвитку Бессарабії

Четверта поїздка талановитих дітей Бессарабії до Києва

Циклон, який раптово обрушився на Україну, не завадив нашим планам привезти на дводенну екскурсію до Києва дітей Бессарабії, щоб провести незабутній час в честь свята Хрещення. Ми обіцяли і зробили це! Ми зібрали найталановитіших, обдарованих і чудових школярів та студентів.

Цього разу наша команда запросила дітей Болградської спеціальної школи-інтернату, які неодноразово ставали переможцями безлічі конкурсів та олімпіад, в тому числі міжнародних. Щасливчиками стали Сікора Дмитро, Хану Андрій, Голіченко Дмитро і Солодовська Анастасія. На екскурсію до Києва були запрошені талановиті студенти ІДГУ – 16 студентів-переможців ІІІ науково-практичної конференції “Науковий пошук студента”. В листопаді на конференції переможцям за 1 місце вручили сертифікат на поїздку до Києва на зимових канікулах від Центру розвитку Бессарабії. Запрошення отримали також діти -переможці Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої Академії Наук України (МАНУ), Саратського, Ізмаїльського, Болградського районів. Компанію їм склали юні дарування Олеся Кічук і Давид Хачатрян, що стали переможцями конкурсу “Барви голосу”. Крім цього, Київ відвідали гості з сіл Каракурт, Тютюн і Кам’янка.

У ті вихідні в Києві була чарівна погода. Територія готелю, де оселилися діти, і сосновий ліс навколо нього були вкриті снігом, що створювало казкову атмосферу.

На цей раз нам вдалося відвідати музей води, який вразив всіх унікальністю і захоплюючою екскурсією. Він знаходиться в Хрещатому парку, який дивує свій мальовничістю, і ми з величезним задоволенням фотографувалися на тлі зимових пейзажів. Велична будівля Верховної Ради, вечірній Майдан Незалежності, сяючий різнокольоровими вогниками, інноваційний центр Unit-Factory і наостанок історичний парк “Київська Русь” – так багато місць ми встигли відвідати лише за 2 дні. У парку ми з задоволенням подивилися святкову театралізовану виставу, а хтось навіть зміг приміряти тематичні костюми!

Зимова пора перетворила четверту поїздку в справжню казку, яка, на жаль, закінчилася. Але ми як завжди не прощаємось, ми говоримо “до зустрічей!”