Site icon Центр Розвитку Бессарабії

День села Криничне

22 вересня болгарське село Криничне відзначило свою 205-ту річницю. На святкування до Дня народження села зібралися мешканці, не тільки з Криничного, а й з усієї округи, а також запрошені почесні гості.

Захід пройшов на високому рівні, святкова програма була дуже різноманітною і активною, адже команда Центру розвитку Бессарабії завжди відповідально готується до таких важливих подій!

Зранку, в храмі Святого Дмитрія, який раніше був відреставрований, за підтримки засновника Центру розвитку Бессарабії Віктора Куртєва, відбувся святковий молебень і короткий концерт сімейного хору «Чушма Варуіта».

Спортивна програма почалася з самого ранку. Шашки, шахи, настільний теніс, перетягування канату подарували мешканцям неймовірні враження. Гості захоплено спостерігали за турніром з волейболу, чемпіонатом з футболу серед юнаків та дорослих. Найбільше запам’ятався незабутній вирій пристрастей та спортивного духу на турнірі з армрестлінгу та вільної боротьби!

Призери отримали грошові призи, а переможці, окрім грошової винагороди традиційні болгарські подарунки, для дорослих – баран, а для юнаків – півень!

В Фойє Будинку культури була презентована виставка Олександра Барона «Красива різна Бессарабія», яка дуже чітко і влучно підкреслила колорит Бессарабського краю!

Концертна програма була організована на вищому рівні. Біля Будинку Культури, де зібрався весь натовп, виступали юні талановиті колективи, а також спеціально запрошені гості, фолк-група «ФаДієз», яка відіграла запальні ритми на болгарських національних музичних інструментах.

Під таку веселу і яскраву музику ніхто не зміг встояти на місці, всі дружно танцювали народне хоро!

Саме ця частина народного гуляння, увійде до документального фільму «Криничне-Чушмелій», ідейним наставником якого є уродженка Криничного – Тетяна Станєва.

Чудова і талановита співачка Марія Чанєва тепло привітала криничанців, подарувавши всім акапельне виконання болгарської пісні!

Захід завершив яскравий святковий салют і дискотека!